MLB Trade Deadline

Tuesday, January 30, 2007

Trivia Q&A: January 30

We had a record number of players last night for Trivia Night: 19 teams. It also made it the longest trivia game since I took it over last June, and I had to use two scoresheets instead of one. It took over 2 1/2 hours and ended just before midnight.

But it was so great to see so many familiar faces returning every week for Trivia Night. We are definitely gaining a devoted following.

We had a great game, and it ended with a team called J. Lowe winning by just one point. The teams who finished third and fourth were right behind them, making for one of the closest Trivia Night finishes in Professor Thom's history.

I had a few comments that the questions seemed a bit harder, and I must admit I did toughen it up a bit, as last week I heard a few "easy" comments. You always walk a fine line putting together a Trivia round.

Next week's special round will be Grammy Winners Trivia, as the Grammys will be held the Sunday after next week's round. Super Bowl Trivia wasn't received all that well, but the scores weren't bad at all.

Current Events
1. This musical act grossed over $150 million in 2006, the highest grossing act for the year.
2. The Mega Mac, a Big Mac with 4 patties and 750 calories, debuted in McDonald's in this foreign country and sold over 3.3 million sandwiches in 4 days.
3. This FBI agent, who had a movie made about his life in the Mafia, revealed in a new book he participated in crimes with them while working undercover.
4. This American politician was in Switzerland last week and took swipes at both President Bush and Condoleezza Rice.
5. This automotive giant reported losses of over $12.7 billion in 2006, the worst year in its history.
6. This NBA star assisted police in capturing a hit-and-run driver who hit his car over the weekend.
7. This poorly-reviewed film got the last laugh on critics by being the number one movie at the box office last week.
8. A Missouri man, a veteran of this war, claimed a $254 million Powerball prize on Monday.
9. This actress won the SAG Award on Sunday for Best Actress, and could win the Oscar in the same category in February.
10. Roger Federer won the Australian Open men's title on Sunday. How many total Grand Slam events has he now won?

Answers: 1. The Rolling Stones; 2. Japan; 3. Donnie Brasco (Joe Pistone); 4. John Kerry; 5. Ford Motors; 6. Shaquille O'Neal; 7. Epic Movie; 8. World War II; 9. Helen Mirren; 10. ten

Super Bowl Trivia
1. In which city was the first Super Bowl played in? a. New Orleans; b. Miami; c. Los Angeles; d. Phoenix.
2. Who is the Super Bowl trophy named after? a. Vince Lombardi; b. George Halas; c. Lamar Hunt; d. Pete Rozelle.
3. How many Super Bowls have the Chicago Bears previously won? a. none; b. 1; c. 2; d. 3.
4. Which one of the following teams has never won a Super Bowl? a. Tampa Bay Bucs; b. Kansas City Chiefs; c. Buffalo Bills; d. St. Louis Rams.
5. Which one of the following cities has never hosted a Super Bowl? a. Detroit; b. Houston; c. Minneapolis; d. Seattle.
6. Who is the only head coach to win the Super Bowl four times? a. Vince Lombardi; b. Bill Walsh; c. Chuck Noll; d. Tom Landry.
7. Which number Super Bowl is Sunday's game? a. 38; b. 41; c. 42; d. 39.
8. Which venue has hosted the most Super Bowls? a. Louisiana Superdome; b. Los Angeles Coliseum; c. Orange Bowl; d. Rose Bowl.
9. Which of the following teams has never appeared in a Super Bowl? a. Carolina Panthers; b. Cleveland Browns; c. Seattle Seahawks; d. Cincinnati Bengals.
10. Which team has appeared in the most Super Bowls? a. Pittsburgh Steelers; b. San Francisco 49ers; c. Dallas Cowboys; d. Denver Broncos.

Answers: 1. c; 2. a; 3. b; 4. c; 5. d; 6. c; 7. b; 8. a; 9. b; 10. c

General Knowledge
1. In the 1978 movie, "Superman," who played Superman's biological father?
2. Which literary character was created by Edgar Rice Burroughs?
3. The land that currently makes up the District of Columbia was donated by which state?
4. In "Hamlet," which character fatally stabs Hamlet with a poisonious sword?
5. What is the main color on a sticker on a Chiquita banana?
6. What is the literal translation from the Frnech of the term, "tete-a-tete?"
7. The Acela Express, Amtrak's express train started in 2000, runs from Boston and terminates in which other city?
8. "Patience" is another name for which card game?
9. The Snake River forms a border between Oregon and which other state?
10. Which team sport was nominated for the 2001 Nobel Peace Prize for promoting "understanding between nations?"

Answers: 1. Marlon Brando; 2. Tarzan; 3. Maryland; 4. Laertes; 5. blue; 6. head to head; 7. Washington DC; 8. solitaire; 9. Idaho; 10. soccer

TV Characters Trivia
1. Alison DuBois
2. Preston Burke
3. Sonny Crockett
4. Lincoln Burrows
5. Rebecca Howe
6. Earl J. Hickey
7. J. Peterman
8. Elaine Nardo
9. Denny Crane
10. Chrissy Snow

Answers: 1. Patricia Arquette, "Medium;" 2. Isaiah Washington, "Grey's Anatomy;" 3. Don Johnson, "Miami Vice;" 4. Dominic Purcell, "Prison Break;" 5. Kirstie Alley, "Cheers;" 6. Jason Lee, "My Name Is Earl;" 7. John O'Hurley, "Seinfeld;" 8. Marilu Henner, "Taxi;" 9. William Shatner, "Boston Legal;" 10. Suzanne Somers, "Three's Company"

Multiple Answers Trivia
1. Name 3 of the 6 actresses who were featured on the TV show, "Charlie's Angels."
2. Name 3 of the 5 largest cities in the US west of the Mississippi River.
3. Name 2 of the 4 tunnels that connect Manhattan Island to the outer NYC boroughs and New Jersey.
4. Name 3 of the last 6 monarchs that have reigned over the United Kingdom.
5. Name 4 of the 6 largest states in the US by population.

Answers: 1. Jaclyn Smith, Kate Jackson, Farrah Fawcett, Cheryl Ladd, Shelley Hack, Tanya Roberts; 2. Los Angeles, Houston, Phoenix, San Diego, Dallas; 3. Lincoln, Holland, Queens-Midtown, Brooklyn-Battery; 4. Queen Elizabeth II, King George VI, King Edward VIII, King George V, King Edward VII, Queen Victoria; 5. California, Texas, New York, Florida, Illinois, Pennsylvania

1 comment:

Kely said...

Congratulations!! These articles is very good ; the information you show us is interesting It’s just great!! Do you want to know something more? Read it...:The best place for mlb trade rumor, 07 mlb show, Baseball tickets. For more information visit: http://www.bet911.com