Red Sox Series at London

Wednesday, January 24, 2007

Trivia Q&A: January 23

When I walked into Professor Thom's last night at about 8 PM, I found about three people in the bar, and my buddy Jim the Bartender looked at me and was worried that we wouldn't have enough people to have Trivia Night. I went downstairs to prepare the sheets, and when I got back about 15 minutes later, the bar began filling up, and we eventually had 16 teams competing.

It was another close contest, but my friend Chris and some of his buddies came out victorious. Their team name, "Cory Lidle's Flying Circus," was one of the more tasteless team names, but trust me, I've heard plenty others in my time as Trivia Maven even worse, and in the immortal words of Douglas C. Niedermayer, "Decorum prohibits me listing them here."

Congrats, guys.

Current Events
1. This NFL coach, who guided 4 teams to the playoffs and won 2 Super Bowls, retired on Monday, possibly for good.
2. This film was nominated for the most Oscars with eight earlier today, but not for Best Picture.
3. This English actress is suing the Daily Mail of England over a story that ran earlier this month that she was suffering from anorexia.
4. Protests in this Middle Eastern country against the government led to three deaths and dozens of injuries on Tuesday.
5. The trial of this aide to Vice President Dick Cheney over leaks of a CIA operative's identity began in Washington this week.
6. Bill Richardson, governor of this western state, announced over the weekend that he was a Democratic candidate for president in 2008.
7. This dance competition film was number one at the box office for the second straight week last week.
8. The attorney general of this Middle Eastern country plans to indict the president of his country on charges including rape.
9. This actor, owner of the Nobu restaurant in downtown Manhattan, was accused by workers of stiffing them out of thousands of dollars in overtime pay and was forced by the state to pay them what they were owed.
10. Mike Tyson pleaded not guilty to drug and DUI charges in this western state on Monday.

Answers: 1. Bill Parcells; 2. Dreamgirls; 3. Keira Knightly; 4. Lebanon; 5. Lewis "Scooter" Libby; 6. New Mexico; 7. Stomp The Yard; 8. Israel; 9. Robert DeNiro; 10. Arizona

New York City Trivia
1. In which NYC borough will you find the Gowanus Expressway? a. Brooklyn; b. Queens; c. The Bronx; d. Manhattan.
2. Who was mayor of New York City during the transit strike of 1966? a. Ed Koch; b. Abe Beame; c. John Lindsay; d. Robert Wagner.
3. When was the Statue of Liberty first dedicated in New York Harbor? a. 1868; b. 1886; c. 1899; d. 1907.
4. What is the longest running play in Broadway history? a. A Chorus Line; b. Oklahoma; c. Cats; d. Les Miserables.
5. In which section of Manhattan would you find Mulberry Street? a. Little Italy; b. Harlem; c. Soho; d. Tribeca.
6. Which individual received the first ticker-tape parade in New York's history? a. Babe Ruth; b. Charles Lindbergh; c. Theodore Roosevelt; d. Douglas MacArthur.
7. Which is New York City's largest borough by population? a. Manhattan; b. Brooklyn; c. Staten Island; d. Queens.
8. On which NYC avenue would you find the Empire State Building? a. 5th Avenue; b. Broadway; c. 6th Avenue; d. 7th Avenue.
9. In which year did Yankee Stadium originally open? a. 1913; b. 1920; c. 1923; d. 1932.
10. In which NYC borough would you find Floyd Bennett Field? a. Staten Island; b. Queens; c. The Bronx; d. Brooklyn.

Answers: 1. a; 2. c; 3. b; 4. c; 5. a; 6. c; 7. b; 8. a; 9. c; 10. d

General Knowledge
1. Which midwestern state borders both Wyoming and Missouri?
2. Under which more famous name does the world know Joseph Ratzinger?
3. How many lines of poetry make up a couplet?
4. Which US president signed a Civil Rights Act which banned segregation in public places?
5. In the early 1940s, the US government program to build the first atomic bomb was called what?
6. Who was the voice of Buzz Lightyear in the Toy Story films?
7. Which profession completes the phrase from Shakespeare: "First thing we do is kill all the" who?
8. Which Yankees Hall of Famer holds the record for playing in the most World Series games?
9. How many people are depicted in Leonardo DaVinci's immortal painting, "The Last Supper?"
10. What London street did super sleuth Sherlock Holmes live on?

Answers: 1. Nebraska; 2. Pope Benedict XVI; 3. two; 4. Lyndon Johnson; 5. The Manhattan Project; 6. Tim Allen; 7. lawyers; 8. Yogi Berra; 9. 13; 10. Baker Street

TV Characters (name the actor/actress and show they appeared on)
1. Carrie Bradshaw
2. Susan Mayer
3. Dr. Doug Ross
4. Dan Conner
5. Jack Bauer
6. Niles Crane
7. Jack Shephard
8. Cliff Huxtable
9. Tim Taylor
10. Jennifer Melfi

Answers: 1. Sarah Jessica Parker, "Sex and The City;" 2. Teri Hatcher, "Desperate Housewives;" 3. George Clooney, "ER;" 4. John Goodman, "Roseanne;" 5. Kiefer Sutherland, "24;" 6. David Hyde Pierce, "Frasier;" 7. Matthew Fox, "Lost;" 8. Bill Cosby, "The Cosby Show;" 9. Tim Allen, "Home Improvement;" 10. Lorraine Bracco, "The Sopranos."

Multiple Points Trivia
1. Name 2 of the last 5 popes.
2. Name 3 of the 6 members of The Three Stooges.
3. Name 3 of the 5 NBA teams to have won the NBA title since 1996.
4. Name 3 of the 5 largest cities in the UK by population.
5. Name 3 of the last 5 Best Actress Oscar winners.

Answers: 1. John XXIII, Paul VI, John Paul I, John Paul II, Benedict XVI; 2. Moe, Larry, Curly, Shemp, Joe, Curly Joe; 3. Chicago Bulls, San Antonio Spurs, Los Angeles Lakers, Detroit Pistons, Miami Heat; 4. London, Birmingham, Glasgow, Liverpool, Sheffield; 5. Halle Berry, Nicole Kidman, Charlize Theron, Hilary Swank, Reese Witherspoon

No comments: